Makarna çeşitleri içerisinde en çok spagetti makarnayı seviyorum.Özellikle dışarıda yeniyorsa,yemesi biraz riskli ama çok eğlenceli.Evde ise rahat ettiğiniz şekilde yiyebilirsiniz.Çocukların da sevdiği bir makarna şekli hele sosu da damak tatlarına göreyse...Kıymalı sos risksiz bir seçim,ben kıymayı sosun içerisine eklemektense köfte şeklinde yapmayı tercih ettim.
Çocuklar ve çocuk ruhunu kaybetmeyenler için yemeği değişik süslemelerle daha keyifli hale getirebilirsiniz.
Malzemeler : 1 paket spagetti makarna
300 gr.kıyma
1 dilim bayat ekmek içi(ıslatılıp sıkılmış)
4 adet olgun domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber,kuru fesleğen
Sıvıyağ
- Kıymaya ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi,tuz,karabiber,kimyon ekleyip yoğuralım ve ufak köfteler yuvarlayalım.
- Makarna için su kaynatalım,kaynayınca 1 çay kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyelim,makarnayı bu suda haşlayıp süzelim.
- Teflon tavaya biraz sıvıyağ koyalım,ısınınca köfteleri ekleyip pişirelim.
- Kuru soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp pişen köftelere ekleyelim.
- Soğan ve sarımsaklar sararınca kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri,salçayı ekleyelim.Tuz,karabiber biraz acı olsun istiyorsak pulbiber ilave edelim.
- 1 su bardağından biraz su ekleyip sosu pişmeye bırakalım.
- Sos pişince fesleğen ekleyip ateşten alalım.
- Spagettiyi ister sosla karıştırarak,istersek de sosu spagettinin üzerine dökerek servis yapalım.
- Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment