8 Nisan 2012
Makarna çeşitlerine kıyma sosu yakışır. Kıyma sosu yapmak için kıyma, soğan, salça, yağ ve tuz gerekir. Elbette bu malzemeleri sırasına göre bir araya getirip kavurduktan sonra, kıymanın daha da yumuşayıp sos halini alması için, kaynar su ilave edilir. Sosun hazırlanmasında dikkat edilecek nokta, kıymayı harlı ateşte kavurmamaktır. Bu hem kıymanın kurumasına, hem de topaklanmasına neden olacaktır. Hazırladığınız kıymalı sos içerisine sevdiğiniz her çeşit baharatı ilave edersiniz. Sos içerisinde baharat kullanmak tercihlerinizle alakalı bir şey, paşa gönlünüz bilir.
kıyma soslu makarna malzemesi
bir paket makarna
200 gr. kıyma
bir küçük soğan
dört kaşık zeytinyağ
bir kaşık salça
bir bardak su
tuz
kıymalı sosun yapılması
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine kıymayı katın
ve taneleşinceye kadar kavurun
salçayı katın kavurun,
ardından 1 bardak su ve tuzu ilave edin
tuzunu ayarlayın, su fokurdadıktan sonra
ağır ateşte sosu suyunu çekinceye kadar pişirin
makarnanın haşlanması ve servisi
suyu kaynatın, tuzunu ilave edin karıştırın
üzerine makarnayı ilave edin
ve makarnayı yumuşayıncaya kadar haşlayın
ocaktan alın ve süzünün
üzerine ister kıymalı sosu koyun karıştırın
isterseniz servis tabaklarına ayrı olarak ilave edin
bilemem bildiğiniz gibi servis edin
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment