
Malzemeler: (5 kişilik)
1 paket spagetti makarna(Fırında makarna için kalın olanı)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar(light kaşar da olabilir)
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
Hazırlanışı:
Makarna kaynamış tuzlu suda (kırılmadan bütün olarak) 10 dak. haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve soğuk sudan geçirmeden bir miktar zeytinyağı katılarak karıştırılır. Bir borcama makarnanın yarısı yayılarak konulur. Üstüne rendelenmiş beyaz peynir serpilir(istediğiniz çeşit beyaz peynir kullanabilirsiniz light da olabilir) Makarnanın kalanı peynirin üstüne dökülür ve kapatılır. Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir.(Kaşarın tüm yüzeyi kapamaması gerekir.Eğer tamamen kaplarsanız fırında makarna değil, makarna ograten-graten olur ama seçim ve zevk sizin) Diğer tarafta sütün içine kırılan yumurtalar iyice çırpılır ve tüm makarnanın üzerine gezdirilerek dökülür. Üzeri kızarıp hafif yanana kadar fırında tutulan makarna pişince hemen sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

No comments:
Post a Comment