


Afiyet Şeker Olsun.

*Beşamel solu ve kıymalı makarnanın tarifini 100de100 Marifet blogu sahibi arkadaşımdan aldım.Canım arkadşıma burdan hem teşekkür ediyorum hemde hamileliğin yolunda gitmesi için dua ediyorum.....
* Bu makarnayı yapmak için marketlerde biraz makarna araştırması yaptım onunda buldum.
Barilla makarna türünde buldum.
* Barilla nın kalın kesme makarnası (TORTİGLİONİ)
* Makarnaları pişirmeden önce aynı boyda olanları seçtim.
* Makarnaları bol suda haşlayıp, bol soğuk su ile durulamak gerekiyor.Bazen vitamini gitmesin diye durulamayız.
* Bu yemeğin adı sanırım bir adının (Rigatoni Cake) olduğunu zannediyorum.
* Makarnaları kalıba dizerken yapışmaması için mutlaka çırpılmış yumurtaya veya kaşar rendesine bularsanız daha başarılı oluyor.

* Ben çok küçük bir kalıpta yaptım. Bu yüzden yarım paket makarna yetti.
* Makarnayı kalıba dizmek ve içine kıyma doldurmak biraz zahmetli.Ben doldururken çay kaşığının arka sivri uçu ile yapmaya çalıştım.

* Kıyma sosuna istediğiniz baharatı ilave edebilirsiniz.
* Malzemeleri siz istediğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Yağ oranı size fazla gelebilir siz azaltabilirsiniz.
* Kıymanın içine konulan malzameler çok ince kıyılmalıdır.
* Görüntüsü ve lezzeti çok güzel bir yemek olduğuna karar verdim.
* Yemek davetlerinizde size çok övgü aldırır.

No comments:
Post a Comment