
Bu aksam iftarda evde olmayacagiz ama ne zamandir dolapta ve aklimda olan fasulyeyi pisiverdim. Sagolsun Amerikali bir arkadasim tarladan kendilerine sebze toplarken bize de almisti domates, kabak, patlican, dereotu ve fasulye! Taze taze fasulyeye nasil sevindim,nasil mes'ut oldum anlatamam :)Fasulye alti ustu niye bu kadar evindin demeyin, Amerika'da hatta genel olarak yurt disinda yasayanlar bilir buralarda sebzenin tadi Turkiye'mizdeki gibi guzel degil. Tarladan alinanlar gercek alisik oldugumuz tada yaklasiyor biraz...
Neyse, dun aksamki iftar konuklarima hazirlayacaktim yetismedi,kismet buguneymis :))
Annem usulu gercekten kolay tarifimiz soyle ki:
Tencereye sira sira sogan,fasulye,rendelenmis domates konur.Evde bol kirmizi seven birileri varsa bir miktar salcali su da ilave edilir.Uzerine zeytinyagi ve tuz serpilir. Haydi pissin fasulye! Altini kapatinca hafifce karistiriniz ki sebzeler kaynassin. Yanina pilav himm,super !
Ben pilav yapmadim simdilik,ama sizler icin degisik bir makarna onerim var: Kavruk Makarna.
Bir arkadasimda gormustum.Eriste gibi tadi ve alacali rengi cok hosuma gitmisti...

Bu arada "L" tabagim nasil sevgili seyirciler :))
Guncelleme Bu makarnanin adi "Kimyaci" Makarna imis Hulya kardesim oyle dedi. Yorumlardan takip edebilisiniz ;)
No comments:
Post a Comment